skip to Main Content

Посета сигурним кућама у Нишу, Врању, Лесковцу и Београду

У оквиру кампање „16 дана активизма у борби против насиља над женама“, министарка правде Маја Поповић посетила је жене и децу смештене у Сигурној кући у Београду. Овом приликом је Сигурној кући уручила донацију Министарства правде Републике Србије.

„Активизам у борби против насиља над женама није ограничен на шеснаест дана – борба против насиља према женама је стална и траје 365 дана у години. Упркос свим напорима усмереним на превенцију, у ситуацијама када насиље ескалира, сигурне куће често представљају једино уточиште за жене и децу. Надам се да смо донацијом хране, одеће и кућних апарата побољшали услове њиховог боравка и поручили им да нису сами“, изјавила је министарка Поповић током посете. Министарка је посебно нагласила да заштита жена и деце од насиља представља приоритет Републике Србије, у складу са усвојеним принципом „нулте толеранције“ на насиље. 

Координаторка Сигурне куће у Београду Весна Станојевић захвалила се Министарству правде на донацији, наводећи да свако разумевање и подршка овакве врсте представљају не само донацију, већ дар, истичући да насиље није проблем само појединаца и породица, већ свих нас.

Сигурну кућу у Београду посетила је и државна секретарка Министарства правде Бојана Шћепановић, која је претходног дана обишла жене и децу смештене у Сигурним кућама у Нишу, Врању и Лесковцу.

„Насиље над женама се најчешће дешава на месту на којем би жене требало да буду најбезбедније, а то је њихов дом. Због тога су присиљене да помоћ потраже у сигурним кућама. Наш циљ је да им живот учинимо безбедним, да их оснажимо и да им помогнемо да се врате друштву, чији су део“, изјавила је државна секретарка приликом примопредаје донације. 

Испред Министарства правде, уручењу донације Сигурној кући у Београду присуствовала је и шеф Кабинета Маријана Савић Симић.

Back To Top