skip to Main Content

Poseta sigurnim kućama u Nišu, Vranju, Leskovcu i Beogradu

U okviru kampanje „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama“, ministarka pravde Maja Popović posetila je žene i decu smeštene u Sigurnoj kući u Beogradu. Ovom prilikom je Sigurnoj kući uručila donaciju Ministarstva pravde Republike Srbije.

„Aktivizam u borbi protiv nasilja nad ženama nije ograničen na šesnaest dana – borba protiv nasilja prema ženama je stalna i traje 365 dana u godini. Uprkos svim naporima usmerenim na prevenciju, u situacijama kada nasilje eskalira, sigurne kuće često predstavljaju jedino utočište za žene i decu. Nadam se da smo donacijom hrane, odeće i kućnih aparata poboljšali uslove njihovog boravka i poručili im da nisu sami“, izjavila je ministarka Popović tokom posete. Ministarka je posebno naglasila da zaštita žena i dece od nasilja predstavlja prioritet Republike Srbije, u skladu sa usvojenim principom „nulte tolerancije“ na nasilje.

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević zahvalila se Ministarstvu pravde na donaciji, navodeći da svako razumevanje i podrška ovakve vrste predstavljaju ne samo donaciju, već dar, ističući da nasilje nije problem samo pojedinaca i porodica, već svih nas.

Sigurnu kuću u Beogradu posetila je i državna sekretarka Ministarstva pravde Bojana Šćepanović, koja je prethodnog dana obišla žene i decu smeštene u Sigurnim kućama u Nišu, Vranju i Leskovcu.

„Nasilje nad ženama se najčešće dešava na mestu na kojem bi žene trebalo da budu najbezbednije, a to je njihov dom. Zbog toga su prisiljene da pomoć potraže u sigurnim kućama. Naš cilj je da im život učinimo bezbednim, da ih osnažimo i da im pomognemo da se vrate društvu, čiji su deo“, izjavila je državna sekretarka prilikom primopredaje donacije.

Ispred Ministarstva pravde, uručenju donacije Sigurnoj kući u Beogradu prisustvovala je i šef Kabineta Marijana Savić Simić.

Back To Top