skip to Main Content

Тужитељка Доловац о новом закону

Насиље у породици представља проблем, који дубоко погађа све сегменте друштва, чије последице и њихов значај морамо бити свесни сви ми који активно делујемо ка његовом сузбијању. Превенција трагичних исхода и још оштрија борба према насилницима, уз пружање пуне подршке жртвама и оштећенима јесте и мора бити примарни циљ у раду сваког тужилаштва у Републици Србији, која ће кроз још брзу рекцију и строжије кажњавање након уочавања појаве насиља, показати да насилници нису јачи. од система.
Законске измене и успостављена координација на високом нивоу, омогућиће у наредном периоду да тужилаштва демонстрирају другачији, ефикаснији и одлучнији приступ у борби против насиља.
Настојаћемо да кроз одлучну и снажнију борбу против насиља, сарадњу и координацију са другим органима, усклађивање стандарда заштите жртава са стандардима ЕУ и међународних тела, свакој потенцијалној жртви пружимо максималну подршку и заштиту, а насилницима предочимо последице њихових поступака и време достигнемо највиши степен безбедности за све наше грађане, са којима ћемо активно сарђивати у овој борби.


Загорка Доловац
Републички јавни тужилац

Back To Top