skip to Main Content

Oдржана конференција ,,Спречавање и откривање свих видова насиља над женама и насиља у породици’

,, Данас је одржана конференција ,,Спречавање и откривање свих видова насиља над женама и насиља у породици“, коју је организовало Министартво правде у сарадњи са покрајинском заштитницом грађана- омбудсманком доц. Др Драганом Ћорић, у Новом Саду, у оквиру обележавања националне капмање „16 дана активизма против насиља над женама“.

Испред Министартва правде присутнима са обратила државна секретарка Бојана Шћепановић, која је истакла да је насиље у породици и насиље над женама, као вид изузетно опасног друштвеног понашања, једна од главних препрека ка постизању једнакости и мира у друштву, па самим тим мере које прописује Закон о спречавању насиља у породици морају неизоставно једнако да се примењују на територији читаве Републике Србије, односно све институције морају да дају једнообразан одговор када је у питању борба против насиља у породици.

Додала је да је неопхопдно да сви ми као друштво правовремено реагујемо и да првенствено оснажимо жртве насиља да о насиљу не ћуте, већ да га пријаве.

Потребно је да заједнички промовише промене друштвених и културних образаца понашања који су првенствено усмерене ка елиминисању предрасуда и родних стереотипа о инфериорном положају жена у друштву и да заједничком сарадњом свих надлежних институција наставимо да градимо сигурно и безбедно окружење за све суграђанке и суграђане.“

На конференцији је учествовала и посебна саветница министарке правде Снежана Радановић.

Back To Top