skip to Main Content

САСТАНАК О НАСТАВКУ САРАДЊЕ У ВЕЗИ БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Дана 06. фебруара 2023. године у Министарству правде државна секретарка Бојана Шћепановић  одржала је састанак са покрајинском заштитницом грађана – омбудсманком доц. др Драганом Ћоровић и њеном заменицом за равноправност полова  Снежаном Кнежевић на тему наставка  сарадње ове две институције кроз спровођење низа заједничких активности у борби против породичног насиља и насиља над женама.

Шћепановић се овом приликом осврнула на активности које је Министарство правде имало у последњих шест година од почетка примене Закона о спречавању насиља у породици са посебним акцентом на дугогодишњу успешну сарадњу са покрајинским омбудсманом у области заштите од породичног и родно заснованог насиља.

Бојана Шћепановић је истакла да се насиље у породици може спречити само ефикасном  мултисекторском сарадњом свих надлежних институција  као и добром сензибилизацијом професионалаца и да је у том смислу наставак сарадње са институцијом заштитника грађана веома важно с обзиром да само заједничким снагама можемо да  утичемо  да постанемо друштво које не толерише ниједан тип насиља.

Покрајинска заштитница грађана – омбудсманка доц. др Драгана Ћоровић је изложила конкретне предлоге за наставак  будуће сарадње са Министарством правде која би се одвијала у оквиру рада мреже “Живот без насиља“ којом приликом је подсетила да мрежом „Живот без насиља“ Покрајински заштитник грађана успешно координира од 2005. године повезујући све институције на територији АП Војводине у чијој надлежности је борба против насиља у породици и родно заснованог насиља.

Састанку је испред Министарства правде присуствовала и Ивана Славнић, виши судијски сарадник упућена у Министарство правде у сектор за борбу против  насиља у породици.

Back To Top