skip to Main Content

SASTANAK O NASTAVKU SARADNjE U VEZI BORBE PROTIV NASILjA NAD ŽENAMA

Dana 06. februara 2023. godine u Ministarstvu pravde državna sekretarka Bojana Šćepanović održala je sastanak sa pokrajinskom zaštitnicom građana – ombudsmankom doc. dr Draganom Ćorović i njenom zamenicom za ravnopravnost polova Snežanom Knežević na temu nastavka saradnje ove dve institucije kroz sprovođenje niza zajedničkih aktivnosti u borbi protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.

Šćepanović se ovom prilikom osvrnula na aktivnosti koje je Ministarstvo pravde imalo u poslednjih šest godina od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici sa posebnim akcentom na dugogodišnju uspešnu saradnju sa pokrajinskim ombudsmanom u oblasti zaštite od porodičnog i rodno zasnovanog nasilja.

Bojana Šćepanović je istakla da se nasilje u porodici može sprečiti samo efikasnom multisektorskom saradnjom svih nadležnih institucija kao i dobrom senzibilizacijom profesionalaca i da je u tom smislu nastavak saradnje sa institucijom zaštitnika građana veoma važno s obzirom da samo zajedničkim snagama možemo da utičemo da postanemo društvo koje ne toleriše nijedan tip nasilja.

Pokrajinska zaštitnica građana – ombudsmanka doc. dr Dragana Ćorović je izložila konkretne predloge za nastavak buduće saradnje sa Ministarstvom pravde koja bi se odvijala u okviru rada mreže “Život bez nasilja“ kojom prilikom je podsetila da mrežom „Život bez nasilja“ Pokrajinski zaštitnik građana uspešno koordinira od 2005. godine povezujući sve institucije na teritoriji AP Vojvodine u čijoj nadležnosti je borba protiv nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja.

Sastanku je ispred Ministarstva pravde prisustvovala i Ivana Slavnić, viši sudijski saradnik upućena u Ministarstvo pravde u sektor za borbu protiv nasilja u porodici.

Back To Top